Kahve

Kahvemizi yudumlarken ciddi konulardan bir nebze uzaklaşıp kültür-sanat, teknoloji, ilişkiler gibi hayata dair konuları konuşuyor, öneri alıyoruz

Re: Kahve

Mesajgönderen deardeer » 25 Ağu 2016 00:14

facebook
twitter
gplus

Sahra yazdı:Gelsin elimi öpsün bir ara diyor :P

Klatch çekirdeği varsa neden olmasin?
Call me your Deer God ¥
Kullanıcı avatarı
deardeer
 
Mesajlar: 65
Kayıt: 23 Ağu 2016 20:57

Re: Kahve

Mesajgönderen bergman » 27 Ağu 2016 16:25

facebook
twitter
gplus

salih kendi kahveni yapmak istiyorsan;

pour over diye bir yöntem var. kahveyi demliyorsun filtre ile. genelde french ten daha iyi sonuc veriyor garip bir aleti var. tchibo'dan filtre al 20 tl falandı sanırım 15 tanesi. sonrasında pour over icin bu mekanizmayı satan yerler var, 80-90 tl civarı. al demle. ben pek serti seven biri değilim ondan süt karıstırıcı ile düşünüyorum. 30 tl de süt köpügü icin alet var tchibo da. al sonra latte falan akarsın..

bunun yapımı bi 3-4 dk nı alacak.. eğer hızlı isterim dersen git starbucktan bodum diye bir marka var saglam üretiyor onu al 40 tl o da. ama filtre kahve işte..

ikisinin arasındaki farkı görmek istiyorsan gir bir kafeye pour over yöntemi ile yapıyorlarsa onu iste bi iç derim. genelde cogu kahveci pour over sever.

Resim

bu da bodum

Resim

BU ENTRY TCHİBO VE STARBUCKS SPONSORLUGUNDA GİRİLMİŞTİR.
et olsun götüme girsin
Kullanıcı avatarı
bergman
 
Mesajlar: 403
Kayıt: 23 Ağu 2014 11:18

Re: Kahve

Mesajgönderen bergman » 27 Ağu 2016 16:27

facebook
twitter
gplus

salih o kadar yazdık umarım cevap verirsn amk
et olsun götüme girsin
Kullanıcı avatarı
bergman
 
Mesajlar: 403
Kayıt: 23 Ağu 2014 11:18

Re: Kahve

Mesajgönderen deardeer » 27 Ağu 2016 16:46

facebook
twitter
gplus

bergman yazdı:salih o kadar yazdık umarım cevap verirsn amk

Ahahahahah :mrblue: :mrblue: :mrblue: :mrblue: :mrblue:

Ben beyaz cikolatali kahve yapmak istiyorum. Bir kere starbuckstan almistim. Gayet lezzetli ama bence pahaliydi. Nasil yaparim biliyor musunuz?
Call me your Deer God ¥
Kullanıcı avatarı
deardeer
 
Mesajlar: 65
Kayıt: 23 Ağu 2016 20:57

Re: Kahve

Mesajgönderen bergman » 28 Ağu 2016 00:13

facebook
twitter
gplus

white çaklıt mocha diyorsan anlatırız, ama o daha concon kız iceceği be :D
et olsun götüme girsin
Kullanıcı avatarı
bergman
 
Mesajlar: 403
Kayıt: 23 Ağu 2014 11:18

Re: Kahve

Mesajgönderen deardeer » 28 Ağu 2016 12:22

facebook
twitter
gplus

bergman yazdı:white çaklıt mocha diyorsan anlatırız, ama o daha concon kız iceceği be :D


Evet o! :D olsun hocam anlat sen
Call me your Deer God ¥
Kullanıcı avatarı
deardeer
 
Mesajlar: 65
Kayıt: 23 Ağu 2016 20:57

Re: Kahve

Mesajgönderen bergman » 28 Ağu 2016 14:53

facebook
twitter
gplus

kanka öncelikle kahve makinesi ve süt ısıtıcı-cırpıcıya ihtiyac var

kahveni double espresso olacak sekilde cekiyorsun,

üzerine mocha sos satılıyor ondan kat ya da white çaklıt alıp eritip koy. sonra bunlar homojen olana kadar karıstır.

ne kadar tatlı olmasını istiyorsan o kadar koy sosunu.. sonra sütü baya ısıtman gerek.. hani starbucksta şşşşşş diye makineden köpürtme sesi geliyor ya ısıtıyor makine o arada 60-70 derece oluyor o. baya ısıtıp bu yaptığn karısımın üstüne ekle sütünü

sonra kendi opsiyonuna kalmıs üzerine krema sıkıyorsun metrolarda falan var gene, sekillice döndürerek sık onu. üzerine cikolata tanecikleri ya da damla sakızı tanecigi falan kendi istegine göre ekebilirsin.

ama bu kahve değil amk bildiğin tatlı oldu git puding ye :d pudingi kahveli yap :d üstüne krema sık amk aynı şey :d
et olsun götüme girsin
Kullanıcı avatarı
bergman
 
Mesajlar: 403
Kayıt: 23 Ağu 2014 11:18

Re: Kahve

Mesajgönderen salihcyilmaz » 24 Eyl 2016 19:47

facebook
twitter
gplus

bergman yazdı:kanka öncelikle kahve makinesi ve süt ısıtıcı-cırpıcıya ihtiyac var

kahveni double espresso olacak sekilde cekiyorsun,

üzerine mocha sos satılıyor ondan kat ya da white çaklıt alıp eritip koy. sonra bunlar homojen olana kadar karıstır.

ne kadar tatlı olmasını istiyorsan o kadar koy sosunu.. sonra sütü baya ısıtman gerek.. hani starbucksta şşşşşş diye makineden köpürtme sesi geliyor ya ısıtıyor makine o arada 60-70 derece oluyor o. baya ısıtıp bu yaptığn karısımın üstüne ekle sütünü


60 derecenin üstüne çok çikarsan içtiğin kahve çok tatsiz olur. Hatta starbucks gibi yerlerde buna hic dikkat etmezler ve sütün anasini ağlatirlar. O sicakliğin üstünde şeker molekülleri kirilmaya basliyor, doğru tutturursan dereceyi çok farkli bir kahve deneyimi yaşayabilirsin:)
It is a capital mistake to theorise before one has data. Insensibly one begins to twist facts to suit theories, instead of theories to suit facts.
salihcyilmaz
 
Mesajlar: 1440
Kayıt: 26 Eyl 2013 01:45
Konum: Ankara

Re: Kahve

Mesajgönderen salihcyilmaz » 24 Eyl 2016 19:55

facebook
twitter
gplus

bergman yazdı:salih kendi kahveni yapmak istiyorsan;

pour over diye bir yöntem var. kahveyi demliyorsun filtre ile. genelde french ten daha iyi sonuc veriyor garip bir aleti var. tchibo'dan filtre al 20 tl falandı sanırım 15 tanesi. sonrasında pour over icin bu mekanizmayı satan yerler var, 80-90 tl civarı. al demle. ben pek serti seven biri değilim ondan süt karıstırıcı ile düşünüyorum. 30 tl de süt köpügü icin alet var tchibo da. al sonra latte falan akarsın..

bunun yapımı bi 3-4 dk nı alacak.. eğer hızlı isterim dersen git starbucktan bodum diye bir marka var saglam üretiyor onu al 40 tl o da. ama filtre kahve işte..

ikisinin arasındaki farkı görmek istiyorsan gir bir kafeye pour over yöntemi ile yapıyorlarsa onu iste bi iç derim. genelde cogu kahveci pour over sever.

Resim

bu da bodum

Resim

BU ENTRY TCHİBO VE STARBUCKS SPONSORLUGUNDA GİRİLMİŞTİR.


Frenchpress'im var uzun süredir.
Anlattiğin yöntemi de biliyorum ama ekipman alma firsatim olmadi, son 3-4 ay hem hayat hem maddi anlamda çok hareketli geçiyor. Orada önemli olan husus kahve'den ne derecede bir kivam beklediğimiz. Kahveyi ne kadar fazla öğütürsen (Frenchpress >> espresso) o derecede kahvenin suyla temasi artiyor ve haliyle elde ettiğin tat değişiyor. Ama bence her şeyden önemlisi, demleme yöntemi değil, aldiğin çekirdek. Çekirdek güzel olmadiktan sonra gerisi hikaye. Ilgilisine not olarak starbucks'dan katiyen kahve almamasini tavsiye ediyorum. Standard(pozitif anlamda düşünmeyin) tutturma adina kahveyi gereğinden fazla kavuruyorlar, kömür oluyor neredeyse. Kaliteli çekirdek bu işin 100 puan üzerinden düşünürsek 70 puani bence. Geri kalan 30 puan da tarife (gram/su orani, demleme süresi vs) verilebilir. Çekirdek her şey!
It is a capital mistake to theorise before one has data. Insensibly one begins to twist facts to suit theories, instead of theories to suit facts.
salihcyilmaz
 
Mesajlar: 1440
Kayıt: 26 Eyl 2013 01:45
Konum: Ankara

Re: Kahve

Mesajgönderen salihcyilmaz » 24 Eyl 2016 19:55

facebook
twitter
gplus

bergman yazdı:salih kendi kahveni yapmak istiyorsan;

pour over diye bir yöntem var. kahveyi demliyorsun filtre ile. genelde french ten daha iyi sonuc veriyor garip bir aleti var. tchibo'dan filtre al 20 tl falandı sanırım 15 tanesi. sonrasında pour over icin bu mekanizmayı satan yerler var, 80-90 tl civarı. al demle. ben pek serti seven biri değilim ondan süt karıstırıcı ile düşünüyorum. 30 tl de süt köpügü icin alet var tchibo da. al sonra latte falan akarsın..

bunun yapımı bi 3-4 dk nı alacak.. eğer hızlı isterim dersen git starbucktan bodum diye bir marka var saglam üretiyor onu al 40 tl o da. ama filtre kahve işte..

ikisinin arasındaki farkı görmek istiyorsan gir bir kafeye pour over yöntemi ile yapıyorlarsa onu iste bi iç derim. genelde cogu kahveci pour over sever.

Resim

bu da bodum

Resim

BU ENTRY TCHİBO VE STARBUCKS SPONSORLUGUNDA GİRİLMİŞTİR.


Frenchpress'im var uzun süredir.
Anlattiğin yöntemi de biliyorum ama ekipman alma firsatim olmadi, son 3-4 ay hem hayat hem maddi anlamda çok hareketli geçiyor. Orada önemli olan husus kahve'den ne derecede bir kivam beklediğimiz. Kahveyi ne kadar fazla öğütürsen (Frenchpress >> espresso) o derecede kahvenin suyla temasi artiyor ve haliyle elde ettiğin tat değişiyor. Ama bence her şeyden önemlisi, demleme yöntemi değil, aldiğin çekirdek. Çekirdek güzel olmadiktan sonra gerisi hikaye. Ilgilisine not olarak starbucks'dan katiyen kahve almamasini tavsiye ediyorum. Standard(pozitif anlamda düşünmeyin) tutturma adina kahveyi gereğinden fazla kavuruyorlar, kömür oluyor neredeyse. Kaliteli çekirdek bu işin 100 puan üzerinden düşünürsek 70 puani bence. Geri kalan 30 puan da tarife (gram/su orani, demleme süresi vs) verilebilir. Çekirdek her şey!
It is a capital mistake to theorise before one has data. Insensibly one begins to twist facts to suit theories, instead of theories to suit facts.
salihcyilmaz
 
Mesajlar: 1440
Kayıt: 26 Eyl 2013 01:45
Konum: Ankara

Önceki

Dön VekilSiz Kahve
cron