Barış Müzakereleri

Kahvemizi yudumlarken ciddi konulardan bir nebze uzaklaşıp kültür-sanat, teknoloji, ilişkiler gibi hayata dair konuları konuşuyor, öneri alıyoruz

Barış Müzakereleri

Mesajgönderen othello » 03 Eki 2014 15:23

facebook
twitter
gplus

Bu başlığı aralarında dargınlık olan kişilerin sorunlarını çözüp barış ilan etmeleri ve forumda barışın, huzurun hakim olmasını sağlam için kullanalım istiyorum. Ne demiş Voltaire:
"Hoşgörü nedir? Hoşgörü insanlığın bir parçasıdır. Hepimizin hataları ve eksikleri var; gelin karşılıklı olarak birbirimizin hata ve eksiklerini bağışlayalım, çünkü, hoşgörü doğanın ilk yasasıdır."
Bazen tartışmalar çıkıyor ve sonra devamında o kişiyle arada bir soğukluk oluyor. hatta başka başlıklarda daha farklı tartışmalara bile neden olabiliyor küçücük şeyler. bu yüzden böyle bir durumda hemen bu başlık vesilesiyle aramızda gerginlik olan arkadaşa hoşgörüyle yaklaşıp "barış müzakeresi" teklif ediyor ve aradaki soğukluğu gideriyoruz.
Ayrıca özellikle "müzakere" kelimesini kullandım. Kıbrıs sorunu gibi büyük ve temelli sorunlarda bile barış müzakereleri yapılabiliyor. Yani illa "küçük önemsiz, eyvallah edebileceğiniz tartışmalar için değil, belki ister istemez büyümüş önemli kırgınlık ve kavgalara" da bu başlık altında son verilebilsin.
Bu arada müzakere dediğim olay, o kişiyle burada tartışarak olmayacak :D Tartışma falan yok, zaten başka konuda yeterince tartışıp kavga etmişsinizdir. Burada sadece o kişiyle yaşadığınız soruna-kırgınlığa dair hoşgörülü bir kaç cümle kurup, olayı tatlıya bağlamak istediğinizi belirtip, barış davetinde bulunacaksınız. Kimse kimseyi bu başlıkta kavgaya tartışmaya çağırmayacak yani. Sadece "barış daveti ve kabul mesajı" üzerine oluşacak :D

İlk açılışı ben yapıyorum :D
Sevgili Mecruh. Siyasi konularda aramızda çıkan gerginlikler nedeniyle üzgünüm. Artık Erdoğan'a hiçbir şart ve koşulda toz kondurmayacağını anlamış oldum. Ne yaparsan yap bundan sonra :D Artık seninle bu konularda tartışmak ve karşılıklı kırgınlığa sebep olmak istemiyorum. Gel barışalım dostluk kazansın :D
Kullanıcı avatarı
othello
 
Mesajlar: 159
Kayıt: 05 Ara 2013 23:35

Re: Barış Müzakereleri

Mesajgönderen kurtlarladans » 03 Eki 2014 15:41

facebook
twitter
gplus

: ) bende bi ara yazyagmuru nickli arkadaşa çıkışmıştım sonra araya bi soğukluk girdi sanırım bazı konularda farklı düşünebiliriz ama muhabbeti kesicez diye bişi yok kendisini kırdıysam özür dilerim ninja ilede çok tartıştık ama aramızda bir kırgınlık olduğunu sanmıyorum bundan başka farketmeden kırdığım biri varsa yine kusura bakmasın heppimiz hatalarımızla kusurlarımızla insanız
kurtlarladans
 
Mesajlar: 740
Kayıt: 21 Tem 2014 07:43

Re: Barış Müzakereleri

Mesajgönderen Doctor » 03 Eki 2014 15:42

facebook
twitter
gplus

İyi diyorsun.Yalnız gurur yaparız,naz yaparız,inat ederiz,hepimiz insanız sonuçta.Küçük kırgınlıklar belki burada çözülebilir ama büyük kavgalar ne olacak?Hala birbirleriyle konuşmayan,başlıklarına cevap yazmayan,büyük konularda büyük kavgalar etmiş,kırgın ve öfkeli üyeler var.Eski başlıklara göz atarken gördüm mesela öyle büyük bir konudaki kavgayı.Bence burada ancak küçük kırgınlıkları yok edebiliriz.Zaten büyük kavgalar etmiş üyelerin birden çıkıp özür dilemesi ve her şeyi unutması kolay değil.

@Mecruh
Tuttuğun parti vs. beni ilgilendirmez ama "hain" kelimesi gerçekten çok ağır.Bu tartışmayı tekrarlamak gibi bir niyetim yok."Hain" kelimesini böyle şeyler için kullanma lütfen.Hele ki vatanına toz konduramayan benim için.Bu konu dışında seninle bir sorunum yok.Olmasını da istemem.Sonuçta Tayyip'i desteklerken sende vatanının iyiliği için destekliyorsun.Sadece fikir ayrılığı var aramızda.Bununda sorun olmamasını isterim.Sonuçta kimse vatanının kötülüğünü istemez.İyi bayramlar :D .

@Tornacı Veysel
Tahammül edemediğim bir konuda farklı fikir belirttiğin ve bu da benim ağırıma gittiği için ağır konuşmuş olabilirim.Seni dinlememiş,saygısızlık etmiş olabilirim.Bu konuyu unutmak isterim.Biliyorum çiviyi tahtadan söksem bile izi kalır ama en azından o çivi hep tahtada çakılı kalmaz.Yaptığım saygısızlık ve umursamazlıktan dolayı özür dilerim.Umarım tekrarlanmaz.Müslüman olmasan bile en azından bayram tatilinin iyi geçmesini dilerim :D .
Kullanıcı avatarı
Doctor
 
Mesajlar: 1025
Kayıt: 05 Eyl 2014 17:03
Konum: Lanet Dünya

Re: Barış Müzakereleri

Mesajgönderen Mecruh » 03 Eki 2014 15:55

facebook
twitter
gplus

Eyvallah, büyüklük göstermişsiniz teşekkür ederim.

Şahsen kırgın veya kızgın olduğum kimse yok burada. Aksine (özellikle tartıştığım) herkesi samimi buluyorum.

Şimdi tartışır gibi olacak yine ama ben bahsettiğin konuda şahıstan çok makamı önemsediğim için o kişiyi savundum. Bu devlete bağlı herkes için o makam yücedir. Bu yüzden o makamda olan herkes sevmesekte biraz saygıyı hak eder.

Her neyse.

Bayram arefesi güzel bir şeye vesile oluyorsun Allah razı olsun. Herkes bunu önemser ve gereksiz kırgınlıklar biter inşallah.

Herkesin bayramı kutlu olsun.
حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ

Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.
Kullanıcı avatarı
Mecruh
 
Mesajlar: 1344
Kayıt: 14 Tem 2013 01:01

Re: Barış Müzakereleri

Mesajgönderen othello » 03 Eki 2014 16:06

facebook
twitter
gplus

Doctor yazdı:İyi diyorsun.Yalnız gurur yaparız,naz yaparız,inat ederiz,hepimiz insanız sonuçta.Küçük kırgınlıklar belki burada çözülebilir ama büyük kavgalar ne olacak?Hala birbirleriyle konuşmayan,başlıklarına cevap yazmayan,büyük konularda büyük kavgalar etmiş,kırgın ve öfkeli üyeler var.Eski başlıklara göz atarken gördüm mesela öyle büyük bir konudaki kavgayı.Bence burada ancak küçük kırgınlıkları yok edebiliriz.Zaten büyük kavgalar etmiş üyelerin birden çıkıp özür dilemesi ve her şeyi unutması kolay değil.

Barışmak isteyene vesile sadece bu konu. İstemeyen zaten barışmaz. Yapacak bir şey yok. Ona da saygı duyarız. Adam istemiyordur, kafası rahattır barışmaz yani. isteyen de bu vesileyle barışır.

@Mecruh
Teşekkür ederim. iyi bayramlar :)
Kullanıcı avatarı
othello
 
Mesajlar: 159
Kayıt: 05 Ara 2013 23:35

Re: Barış Müzakereleri

Mesajgönderen sonkiucdort » 03 Eki 2014 16:17

facebook
twitter
gplus

Bu aralar forumda bir mahalle havası esiyor umarım böyle devam eder:)
Kullanıcı avatarı
sonkiucdort
 
Mesajlar: 892
Kayıt: 20 Tem 2013 06:17

Re: Barış Müzakereleri

Mesajgönderen eskimo » 03 Eki 2014 16:55

facebook
twitter
gplus

çok hoş bir konu açmışsın othello bayram arifesinde. bundan sonra biraz olsun birisini kırdığını veya ileri gittiğini düşünen burada sağduyu ve hoşgörüsünü gösterebilir ve belki yanlış anlaşmalar da düzeltilebilir.

bu vesileyle herkesin bayramını kutlarım ;)
Kullanıcı avatarı
eskimo
 
Mesajlar: 2612
Kayıt: 22 Haz 2013 22:57

Re: Barış Müzakereleri

Mesajgönderen Sahra » 03 Eki 2014 16:57

facebook
twitter
gplus

Ben sadece Salih Abi'ye sert çıkıştığım için üzgün olduğumu iletmek istiyorum. Daha önce söyledim ama görüşen kimse yok mudur nedir, kimse iletmedi sanırım.

Onun dışındaki hiçbir tartışmam için pişman değilim :D Hak ettiler :D
8 yıl deistlikten sonra 19 sistemiyle Müslüman oldu. Ayrıntılı bilgi için: http://tanrininkodu.blogspot.com/2018/0 ... du-19.html
Kullanıcı avatarı
Sahra
 
Mesajlar: 11004
Kayıt: 11 Tem 2013 11:09

Re: Barış Müzakereleri

Mesajgönderen lmia » 03 Eki 2014 17:21

facebook
twitter
gplus

Açılış amacına uygun kullanılırsa çok hoş ve faydalı bir konu olacağına inanıyorum. İyi düşünmüşsün othello ;)
Fırsatını bulmuşken iyi bayramlar herkese :)
hıı akpli olduğumdan avatarımda subliminal veriyorum
Kullanıcı avatarı
lmia
 
Mesajlar: 93
Kayıt: 24 Eki 2013 18:57

Re: Barış Müzakereleri

Mesajgönderen ninja » 03 Eki 2014 17:35

facebook
twitter
gplus

Empaticilerden özür dilerim. Sahra ve Othello, niyetiniz o olmayabilir ama savunduğunuz her İslam argümanı kaderciliğe ve kabullenmeye gider.
Kullanıcı avatarı
ninja
 
Mesajlar: 843
Kayıt: 13 Ağu 2014 17:13

Sonraki

Dön VekilSiz Kahve
cron